Dochter over Johan Derksen: ‘Het is cabaret’

Dochter over Johan Derksen: ‘Het is cabaret’

Ze is de stille kracht achter de boekenuitgeverij van Voetbal Inside. Marieke Derksen, dochter van vader Johan, zorgt dat de boeken over René van der Gijp, Wim Kieft en Andy van der Meijde een bestseller konden worden. In het Parool stapt zij voor het eerst uit de schaduw.

Marieke Derksen blijkt namelijk niet zo graag een uitgesproken mening te ventileren zoals haar vader te pas en te onpas doet: ,,Dat is Johan, die af en toe wat dingen roept. Het is cabaret, dat moet je allemaal niet serieus nemen. Maar sommige mensen doen dat wel.”

,,Ik denk ook weleens: o, heb je dat hoofd wéér. Ik was het huis al uit toen Johan echt een bekend gezicht werd. Verder ben ik gewoon opgegroeid met een sportjournalist als vader – die veel weg was. Heel normaal ­eigenlijk. Van een afstandje heb ik vervolgens gezien hoe die bekendheid kwam en werd mij vrij snel duidelijk: ik hoef dat niet. Ik vind de anonimiteit heel prettig. En wie ben ik om overal een mening over te hebben? Ik snap dat Johan al honderd jaar meeloopt in de voetballerij, dan heb je iets meer reden om je te mengen in de discussie. Nog iets anders van bekendheid: je krijgt heel snel het vader-dochtersyndroom. Sta je ineens in rubriekjes met leuke vaderdagvragen. Het is nu overigens wel een beetje over omdat ik altijd nee heb gezegd. Ik zit niet meer in de kaartenbak, denk ik. Fijn zo.”