Dronken scheidsrechters voor het leven geschorst

Dronken scheidsrechters voor het leven geschorst

De Tsjechische voetbalbond heeft twee scheidsrechters voor het leven geschorst omdat ze ladderzat hun wedstrijdje floten. Niet zomaar een duel, maar de competitiewedstrijd tussen Pribram en Slavia Praag, in de hoogste Tsjechische divisie. Het gaat om Jiri Jech, die als assistent achter de doellijn stond, en vierde official Marek Pilny.

Met name Pilny maakte het bont. Hij maakte een verwarde indruk, strompelde langs de zijlijn en viel zelfs een keer over zijn eigen benen. Het tafereel werd live op de Tsjechische televisie uitgezonden. Na klachten van de trainers en reservespelers werd Pilny, tegen zijn zin, afgevoerd. Zijn collega Jech maakte het achter de doellijn ook bont: hij zou tijdens de wedstrijd op het veld hebben geplast.

De voorzitter van de Tsjechische voetbalbond, Miroslav Pelta, is verbijsterd: ,,Ik heb al veel meegemaakt in het voetbal, maar dit slaat alles. Ze waren niet aangeschoten, ze waren dronken. Deze mannen hebben met hun roekeloze gedrag duizenden spelers, officials en scheidsrechters beschadigd”, aldus Pelta.

Leave a Reply