Hoeveel harkte René van der Gijp al binnen met zijn boekjes en Voetbal Inside?

Hoeveel harkte René van der Gijp al binnen met zijn boekjes en Voetbal Inside?

Het tweede boek van Michel van Egmond en René van der Gijp vliegt de winkel uit. Dat roept de vraag op: hoeveel geld heeft de analyticus van Voetbal Inside eigenlijk?

Naar verluidt maakte de uitgever van het eerste boek ‘Gijp’ een foutje in het contract, waardoor zowel Van der Gijp als Van Egmond een slordige drie euro per verkocht boek ontvingen. Aangezien er inmiddels circa 300 duizend boeken verkocht zijn, streken de heren elk zo’n negen ton aan royalties op. Kassa!

Maar dat is nog niet alles. Van der Gijp geeft, weliswaar niet meer zo veel als voor zijn burn-out, af en toe een lezing die hem minimaal vijfduizend euro per keer oplevert, goede doelen uitgezonderd. Daarnaast was er ooit de Gijpvogel van Kruidvat en is de goedlachse Dordrechter mede-hoofdredacteur van de glossy Voetbal Inside. Het vermoeden is echter dat deze schnabbels hooguit enkele tientallen duizenden euro’s opleveren.

Wel substantieel is zijn contract met RTL, waarvoor hij twee keer per week aanschuift bij Wilfred Genee en Johan Derksen om Voetbal Inside te maken. In 2012 gaf Van der Gijp daar vier ton per jaar mee te verdienen, maar het is niet uit te sluiten dat dat bedrag inmiddels is opgelopen.

Zakenblad Quote ging de bv’s van Van der Gijp na en raamde op basis daarvan zijn vermogen op zo’n twee miljoen.