Jody Lukoki voor rechter wegens heling

Jody Lukoki voor rechter wegens heling

PEC Zwolle-aanvaller Jody Lukoki hangt mogelijk een celstraf boven het hoofd wegens heling van een gestolen horloge. Dat meldt Het Parool.

Volgens het Openbaar Ministerie werkte de behendige vleugelspits tussen november 2013 en mei 2014 mee aan het verhandelen van een exclusief horloge van het merk Audemars Piguet. Justitie stelt dat hij had moeten weten dat het horloge was gestolen. Op het moment van het misdrijf was Lukoki nog speler van Ajax en verhuurd aan sc Cambuur.

Lukoki zou volgens het OM tussen de 10.000 en 12.000 euro hebben betaald aan Dustin B. om het klokkie ‘te regelen’. Volgens de krant ligt nieuwprijs veel hoger dan het bedrag waarvoor Lukoki het horloge wilde bemachtigen.

B. werd samen met twee andere criminelen geobserveerd door de politie. Toen de 23-jarige crimineel werd gearresteerd, bleek hij in het bezit van het horloge en bijna 12.000 euro in contanten. B. verklaarde na zijn arrestatie dat hij het geld van Lukoki had gekregen voor de aanschaf van het horloge, maar trok die uitleg later in. Lukoki gaf in eerste instantie toe dat hij het geld aan B. had gegeven, maar ook hij ontkende dat later. Hierin werd hij gesteund door verklaringen van zijn ouders, schrijft Het Parool. De rechtszaak tegen Lukoki dient volgende week.